Závod 2015

Tisková zpráva 30. září 2023

30. září 2023

Po úspěšném konání 13. ročníku MCC Krosu Štiřín, který se nesl pod heslem „Společně měníme svět“, můžeme s radostí oznámit, že jsme společně dosáhli významného milníku ve prospěch nedonošených dětí v Kambodži. Díky neuvěřitelné podpoře našich účastníků, sponzorů a dobrovolníků jsme byli schopni vybrat 140 000 Kč. Tato částka půjde přímo na podporu Národní pediatrické nemocnice v Phnom Penhu, což představuje významný příspěvek k lepší péči o nedonošené děti v této východoasijské zemi.

Tento rok byl pro nás všechny zvláštní nejen z důvodu rekordního výtěžku, ale také kvůli hlubokému poselství solidarity a naděje, které závod přinesl. Jasně to ukazuje, jak sport a dobročinnost mohou jít ruku v ruce a společně tvořit zázraky. Na startovní čáře jsme nebyli jenom běžci soutěžící o nejlepší časy; byli jsme tam jako komunita sjednocená společným cílem – udělat rozdíl v životech těch, kteří to nejvíce potřebují.

Chceme vyjádřit naši  vděčnost každému, kdo se zúčastnil, podpořil nebo přispěl k úspěchu tohoto ročníku závodu. Vaše štědrost, vášeň a odhodlání nejenže přinesly naději nedonošeným dětem v Kambodži, ale také posílily vazby mezi našimi zeměmi a ukázaly, jak velké věci můžeme společně dokázat.

Vzhledem k úspěchu letošního ročníku se již teď těšíme na další závod, kde budeme pokračovat v naší misi měnit svět k lepšímu, jeden krok za druhým. Děkujeme, že jste součástí této neuvěřitelné cesty. Společně jsme silní a společně můžeme udělat rozdíl.

Fotogalerie

Video

Tisková zpráva 15. srpna 2023

13. ročník MCC Kros Štiřín 

„Společně měníme svět.“ – Náš luxus, jinde naděje

Kambodža: Tragédie režimu Pol Pota a odkaz sedmi lékařů – Společná cesta s Českou republikou

Kambodža prošla neuvěřitelnými utrpeními za vlády Pol Pota. V této temné kapitole své historie ztratila nejen miliony životů, ale zejména miliony svých intelektuálů. Čtyři roky krutovlády přežilo jen 7 lékařů. Tato tragédie však také připomněla, že lidská odvaha a odhodlání mohou překonat i ty nejtemnější časy.

A právě tuto myšlenku neseme dál do současnosti. Česká republika, která má také bohatou historii a ví, co to znamená procházet utrpením a těžkostmi, se stala partnerem Kambodže na cestě k obnově a změně.

Česká republika, prostřednictvím různých humanitárních a rozvojových organizací, aktivně podporuje projekty v Kambodži, které mají za cíl pomoci lidem této země dostat se z důsledků kambodžského genocidu. Pomáhá financovat školy, zdravotnická zařízení a další iniciativy, které pomáhají obnovovat zemi po těch temných letech.

Kromě toho Česká republika poskytuje také odbornou pomoc a výuku, včetně vzdělávání lékařů a porodních asistentek. To má za následek zvyšování lékařských kapacit v Kambodži, což je klíčové pro zlepšení zdravotní péče v této zemi.

Spolupráce mezi Kambodžou a Českou republikou je inspirujícím příkladem toho, jak můžeme společně pracovat na změně a pomoci těm, kteří potřebují naši podporu. Historie nás učí, že se můžeme spojit a udělat svět lepším místem pro všechny, a tato spolupráce nás vede k lepší budoucnosti.

Běžecký závod ve Štiříně je již tradice – tentokrát s mezinárodním dobročinným cílem

Již po dvanáct let jsme společně zažívali radost z běhání a soutěžení ve Štiříně, a letos slavíme třináctý ročník tohoto úžasného sportovního svátku v našem regionu. Naše nadšení pro tento závod nezastavila ani nepřízeň počasí, ani nečekaná pandemie COVID-19. Každý rok jsme společně ukázali sílu sportu a solidarity.

V minulém roce jsme však udělali jednu velkou změnu, která nás nesmírně hřeje u srdce. Celý areál jsme přemístili, aby byla zachována bezpečnost všech závodníků a abychom současně uchovali ducha a tradici tohoto běžeckého klání.

Letos, ohlašujeme další důležitou změnu, která nám dodává ještě větší smysl a vášeň pro tento závod. Veškerý výtěžek z registrace účastníků půjde opět na podporu nedonošených dětí. Stále chceme přinést radost a naději těm, kteří se narodili předčasně, jen s malou výjimkou.  Letošní ročník bude zasvěcen opět nedonošeným dětem, ale tentokrát Národní pediatrickém nemocnici v Phnom Penhu.

Tuto inspirující změnu inicioval Nadační fond Vita et Futura, který se věnuje humanitárním a rozvojovým projektům po celém světě. “Kambodža se stala místem našeho velkého úkolu, který před nás postavila Česká rozvojová agentura. A my jsme tuto výzvu přijali s otevřenou náručí, protože věříme, že sport a dobročinnost mohou společně tvořit zázraky. Říká ředitel závodu a současně otec zakladatel Nadačního fondu prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.

Každý krok, který uděláme na startovní čáře, bude krokem směrem k lepší budoucnosti pro nedonošené děti v této východoasijské zemi. Tímto krokem chceme ukázat, že společně můžeme měnit svět k lepšímu. Jsme vděční našim věrným účastníkům a sponzorům, kteří nám umožňují dělat takovéto věci. Doufáme, že letošní kros bude nejen závodem, ale i symbolem lidskosti a dobroty.

Přijďte a buďte součástí tohoto nezapomenutelného okamžiku. Společně můžeme udělat rozdíl v životech nedonošených dětí v Kambodži. Vaše účast a podpora jsou nám drahocenné, a my věříme, že společně dokážeme dosáhnout velkých věcí. Nezapomeňte, že každý krok počítá, a že tenhle rok bude zvláštní a plný emocí.

Číslo transparentního účtu Mother Care Centrum spol. s r.o.: 292872627/0300

Kontakt pro média

Web: www.kros-stirin.cz

Instagram: mcc_krosstirin

Facebook: Kros – Štiřín

Email: info.mcc.kros@gmail.com

Kontaktní osoba: Petra Pařízková, tel. 721236292