Závod 2022

Tisková zpráva 7. června 2022

7. června 2022

Charitativní závod MCC Štiřín – LIVE

12. ročník MCC Kros Štiřín LIVE –  bude opět zachraňovat

Již tradiční charitativní závod, který se po dlouhých dvou letech vrátí zpět na zelené louky mezi Všedobrovicemi a Štiřínem.

“Letos se v krásné krajině sejdeme 10. září 2022 a opět budeme běhat pro perinatologické centrum v porodnici u Apolináře a pomůžeme tak zvyšovat komfort předčasně narozených miminek a jejich rodin,” říká ředitel závodu prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc. 

Žhavou novinkou bude možnost placení startovného =  finanční podpory této porodnici prostřednictvím QR kódů a to ještě před zahájením samotného závodu.

“Své startovné uvidíte v rámci transparentního konta Mother Care Centrum spol. s r.o.. Celkový výtěžek bude posléze darován Nadačnímu fondu Vita et Futura. Po zaplacení  bude  pro každého závodníka připraveno startovní číslo včetně měřícího čipu při osobní registraci do závodu,” dodává technická ředitelka závodu ing. Gabriela Čermáková

MCC Kros Štiřín, závod o poháry nejlepších atletů světa T. Dvořáka, R. Šebrleho, J. Ptáčníkové, D. Helceletové, A.S. Helceleta, J. Kudličky a v neposlední řadě stříbrného olympijského medailisty z Tokia Jakuba Vadlejcha se koná pod záštitou Ing. Pavla Čermáka, starosty obce Kamenice v jejímž katastru se štiřínské louky nacházejí.

Již 12 let se setkávají běžci všech věkových kategorií, aby svým během podpořili sami sebe, ty nejmladší přilákali k pohybu a zároveň přispěli miminkům do dlaně v prvních dnech jejich života. Poslední dva roky se díky pandemii COVID – 19 běhalo virtuálně a výtěžky z těchto závodů nebyly malé.

“Při virtuálních bězích v roce 2020 jste podpořili perinatologické centrum celkovou výší 303 226 Kč a v roce 2021 to bylo 385 486 Kč. Letos to bude LIVE a doufáme, že tyto částky hravě překonáme,” doplňuje hlavní organizátorka Petra Pařízková   

 

Číslo transparentního účtu Mother Care Centrum spol. s r.o.: 292872627/0300

 

Kontakt pro média

Web: www.kros-stirin.cz

Instagram: kros_stirin

Facebook: Kros – Štiřín

Email: info.mcc.kros@gmail.com

Kontaktní osoba: Petra Pařízková 721236292

Fotogalerie

Video

Noviny

Tisková zpráva