Závod 2020

Tisková zpráva 2020

 

10. ročník MCC Kros Štiřín o poháry nejlepších atletů světa T. Dvořáka,
R. Šebrleho, J. Ptáčníkové, D. Rosolové, J. S. Helceleta, J. Kudličky, P. Masláka

Kvůli COVID-19 netradičně, ale přece…

Již tradiční přespolní závod s charitativním podtextem  se 16. května 2020 měl běžet po desáté. Avšak pandemie a riziko COVID-19 přinutila organizátory přenést závod do virtuální podoby. Tak vznikla “květnová výzva”.

Každý závodník si může odběhnout svůj vlastní závod. Letos však nezáleží na čase, vzdálenosti, ani sportovní formě. Do konce měsíce května je možné zaslat dobrovolné “startovné” na transparentní účet Nadačního fondu Vita et Futura, a tím jako každý rok pomoci předčasně narozeným dětem v porodnici „U Apolináře“ 1. LF a VFN v Praze.

Svou účast běžci či celé rodiny mohou pomocí fotografie na sociálních sítích sdílet pod #kvetenproapolinare .

Závod se koná pod záštitou Ing. Pavla Čermáka, starosty obce Kamenice, v jejímž katastru se krásný běžecký areál nachází.

Již 10 let se setkávají běžci všech věkových kategorií, aby svým během podpořili sami sebe, ty nejmladší přilákali k pohybu a zároveň přispěli „miminkům do dlaně“ v prvních dnech jejich života.

Loňského 9. ročníku MCC Kros Štiřín se zúčastnilo bezmála 500 závodníků. Závodníky přišlo povzbudit a bohulibou myšlenku podpořit více jak 2 500 návštěvníků.

Hygienicko-epidemiologická situace není organizátorům ani závodníkům letos vůbec nakloněna, přesto chceme zájem o tuto sportovní akci a dnes již tradici s charitativním podtextem zachovat.

Číslo transparentního účtu Vita et Futura: 2061621088/5500

Kontakt pro média:

Web: www.kros-stirin.cz
Instagram: mcc_krosstirin
Facebook: Kros – Štiřín
Email: info.mcc.kros@gmail.com

Fotogalerie

The Cross Times

Video